HEJDÅ SVERIGE!

Happ. Då sitter man här, i en tom lägenhet i Helsingborg med dampiga Matilda. Vi har precis varit nere på stan och köpt godis. Norska Hollywood fruar går på tv, passande. Vi fattar dock ingenting.. ! Haha. Bussen går klockan 06.55 imorgonbitti. Nu finns det ingen återvändo!



HEJDÅ SVERIGE!

LG pop

Ångesten har lagt sig. Jag är en glad människa igen. Stressad, men glad. Körde upp till OnOff och köpte den här mobilen igår. So far, so good.. jag gillar den. Därefter blev det en liten avskedsmiddag med familjen, inget märkvärdigt eftersom jag inte vet hur länge jag stannar.

Matilda ringde imorse, helt stirrig. "Janni, jag kan inte sova längre! Har så mycket saker att fixa". Haha, bra att hon kommer på det nu! Men jag ska inte säga nånting, har minst lika mycket kvar att fixa.. skillnaden är att jag har vetat om det hela tiden ;)


.

Vad hände med min regel som jag införde efter förra sommaren? Bara cider, ingen sprit. Den borde jag införa igen.

Nä, det var inte kul att vakna imorse. Jag mådde såklart som jag förtjänade och är glad att jag lämnade Öja tidigt igår. Ångesten vägrar att lägga sig dock. Kanske för att jag har förstört min tredje mobil på detta året, och nu har jag inga reservtelefoner kvar så jag måste köpa en ny. Ja, det kan nog vara därför. FY FAN VAD JAG ÄR ARG PÅ MIG SJÄLV! Hur kan man vara så jävla klumpig? Helvetes jävla #%&"#=/)(%!"¤#!"/%(/"()=!"#¤(&%?&!%&!!!!!!!!!!! Fan också. Ska städa mitt jävla rum nu. Sen ska jag packa färdigt min jävla resväska och förhoppningsvis anlända till Oslo som en glad människa med en ny mobiltelefon. Hejdå.

Vi dansar inte runt granen, vi springer.

Saker jag kommer sakna på Max:

- Dipsåserna. Speciellt Sweet&Hot och Green&Garlic. Muuuuuuums!
- Merförsäljningstävlingarna, för efter Louise O slutade så var det ingen som kunde slå mig ;)
- Personalfesterna! Ingen kan festa som oss.
- Mina fina arbetskollegor. De bästa människorna jobbar på Max, bara så ni vet :)

Saker jag inte kommer sakna på Max:

- Det hala golvet som alla fruktar att halka på. Själv har jag ramlat två gånger.
- LYXSHAKEN! Den där jävla lyxshaken som stannar upp hela kön.
- Glassmaskinen som lägger av när man har gjort fem glassar, och har tio stycken kvar att göra.
- Diskmaskinen som bara fungerar när den känner för det.
- Kaffemaskinen som måste fyllas på när man står ensam i kassan med kö till dörren.
- Golvet i serveringen på vintern.
- Golvet i serveringen på sommaren.
- Maxboxen. Mest för att man glömmer att fylla på leksakerna och måste springa och hämta nya stup i kvarten.
- Turister som inte förstår engelska.
- Tvättkorgen som gärna svämmar över. Speciellt när man är försenad och har 30 sekunder på sig att hitta kläder.
- Allt man kan bränna sig på. Fritösoljan, den stora grillen, den lilla grillen, smältosten..  
- Och sist men inte minst, mössan.

Jepp. Sista listan är längre än den andra. Men det är bara småsaker om man ser på helheten. För jag ångrar ingenting och kommer att sakna min tid på Max. Imorgon jobbar jag mitt sista pass, det är.. bittersweet.



        Bild från personalfesten i vintras. Vi dansar inte runt granen, vi springer.

Roommates

Fortfarande förkyld! Inte ett drömläge precis. Men hade planerat hur länge som helst att jag och Matilda skulle till Malmö igår, så det var inte mycket att göra åt saken. Kom hem med allt jag behövde i alla fall (tror jag). På tåget hem nyste jag en miljon gånger och kände alls ögon på mig. Haha! Åkte direkt hem och la mig i sängen. Kunde jag somna? Nej. Låg och tittade på Biggest Loser och Family Guy istället. När jag hade sett färdigt Da Vinci-koden så ringde Rasmus och sen sov jag som en stock hela natten :) Idag känns det lite bättre. Hade dock helst suttit hemma i mina mjukiskläder och glasögon hela dagen men det finns mer grejer att fixa. Fuck.



                  Här har ni mina blivande roommates, Matilda & Louise ;)

EN VECKA TILLS VI ÅKER!

Lördag - Middag hos Rasmus. God mat, trevliga människor och bästa panacottan ever! Dessutom höll jag på att dö av skratt när en liten unge på 1½ år kom fram till mig och började shejka, ni vet.. skaka rumpa. Fatta vad förvånad jag blev! Jag bara "Öh, den ungen dansade precis". Hans mamma bara "Adam? Ja, han älskar att dansa". Haha, så himla gulligt.
Söndag - Efter frukosten så åkte vi hem till mig och myste tills vi var tvugna att gå till tågstationen. Precis när vi hade sagt hejdå så började det spöregna och självklart så hade jag inget paraply. Så jag sprang in på Hotell Continental och skulle köpa ett, men tjejen i receptionen tyckte nog synd om mig för jag fick det gratis. Några timmar senare kom Matilda och hämtade upp mig i deras nya bil. Vi körde och köpte chips & godis på Coop och kollade på tv hemma hos henne. 
Måndag - Frukost. Ut & gå med Matildas hundar. Hämta mitt nya pass (som var fruktansvärt fult)! Hem och städa. Sen var det dags för jobb. Sista stängningen på Max, helt galet.
Tisdag - En tur till banken och därefter en sväng på stan med Erika, Terese och två av hennes kompisar. Sen satt jag och tittade på The Hills hela kvällen. Somnade kl. 4 imorse och vaknade förkyld. Bra tajming..

EN VECKA TILLS VI ÅKER!



                                              Thailand 2010

Vad har jag gett mig in på?

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH! Jag är så jävla speedad hela tiden. Vet inte vart jag ska ta vägen. Alla känslor håller på att bubbla upp till ytan men jag vågar inte släppa ut dom. Är fruktansvärt rädd, orolig och osäker samtidigt som jag är sjukt taggad, glad och förväntansfull. Mitt liv håller på att förändras snabbt som attan och jag har ingen aning om hur det kommer att gå. Om det går som jag vill så kan det bli jäkligt bra! Men om inte, så har jag förlorat en massa pengar utan en B-plan. Vad har jag gett mig in på? Haha.

Mozzarella, pepperoni & vitlök

Gårdagen började med ett möte på Max. Efteråt käkade vi den nya kampanjburgaren, himla god asså. Snackade om Norge med töserna & Simon. Längtar riktigt mycket men är sjukt orolig på samma gång! Några timmar senare mötte jag & Matilda upp Emma på H&M. Vi träffade världens sötaste hund innan vi tog oss till en thairestaurang för att käka lunchbuffé. Mat, mat, mat. Klockan fyra var det dags för mig att jobba några timmar och sedan möta upp Rasmus på stationen.

Lördag och nu är vi hemma hos honom. Lillebroren fyller år och middag står på schemat. Trevlig kväll gott folk ;)


Jag & Simon efter mötet..

"Ligger inte Thailand högre upp i Europa än Grekland?"

Öööööh. Jag mår inte så bra idag. Kanske för att jag var ute igår.. men vi hade riktigt kul! Kom hem kl. fyra imorse och började steka fisk. Så gott. Kollade halva South Park-filmen medans jag svepte firren.

I måndags gick stängningen sådär. Fick ringa polisen IGEN, såna mongon det finns asså! Har haft ovanligt mycket polisbesök på sista tiden. I tisdags gick det bättre dock. Kommer inte i håg vad jag gjorde på dagen såklart, två dagar sen. Sorgligt! Igår var jag i alla fall ledig och hann med ett frisörbesök. Så nu är utväxten och 10 cm av mitt hår borta. ÅNGEST! Var tvungen att låna Matildas löshår igår för att jag kände mig så naken. Haha. Efteråt åt vi tacos hos Terese och sen började förfesten ;)

Nu är jag hemma om. Har fikat med Johanna idag. Vi pratade om framtiden och sista minuten-resor. Hon berättade att hon ska börja läsa geografi och i samma veva frågade hon om inte Thailand låg högre upp i Europa än Grekland.. ! Jodå så atteeeeeeee. Haha ;P Ska ta tag i nånting nu. Städning kanske. Sen blir det myskväll hos Terese :) Rasmus kommer hem imorgon! ♥



                                              Terese & jag igår.


Pussar, kramar och fina ord.

Det är så många tankar som snurrar runt i mitt huvud just nu. Jag är både glad, nervös, orolig, taggad och osäker. Den 1 september sker flytten. 

En uppdatering då. Onsdagkvällen var galet kul! Barábar var destinationen och jag & Matilda tyckte det var sjukt kul att skrika "HEEEEEEEJ BLOGGEN!" på den där äckliga fjortis-stockholmskan. Hela kvällen. Mjaaaaa, lite mindre roligt för alla andra som tyckte att vi var sjukt dryga. Haha. Hamnade på en efterfest med Odd & hans franska kompis, men gick efter fem minuter igen. Började jobba kl. 11 i torsdags och slutade klockan sju. På fredagen så bytade jag och Matilda pass, jag tog hennes 10-17 och hon tog mitt 20-05. Men när jag kommer till jobbet visar det sig att Matilda inte ens ska jobba! Dummis. Klockan åtta kom Rasmus in med tåget. Så helgen har mest bestått av pussar, kramar och fina ord. Och lite jobb. Idag är det alltså måndag och jag måste skynda på för Matilda kommer vilken minut som hellst! Har ganska mycket grejer att fixa innan vi åker. Sen är det jobb igen, 17-23. PUSS!

Man slutar aldrig att förvåna sig.

Var tog sommaren vägen? Inte okej alltså.

De senaste dagarna har jag praktiskt taget bott hos Matilda. Vad skulle jag gjort utan henne? Min andra halva.
Måndag & tisdag jobbade jag stängning. Igår kom det in en turist med moppemustach som uppenbarligen precis hade kommit i målbrottet. Han skulle ha en milkshake och när jag frågade "what flavour" och han svarade vanillAAAA, var det riktigt svårt att hålla sig för skratt. Sen kom det in en kille som skulle ha extraextraextraextra stekt chickenburgare och cheesefries. För 'förra gången han bad om extra stekt så var den knappt stekt alls'. Sen tryckte han upp mobilen i ansiktet på mig och sa "och såhäääär vill jag att mina cheesefries ska se ut!". Han hade fanimej tagit en bild på cheesefriesen han åt förra gången. Mja, man slutar aldrig att förvåna sig.

Nu sitter jag i hallen framför den stationära datorn och käkar knäckemackor med ägg&kaviar. Tur att Rasmus inte är här ;P Ska snart ut och fixa lite grejer. Ses kanske i vimmlet ikväll ;)



                                       Min nya profilbild på fejjan.


Jävla ölflaska..


De senaste dagarna har varit, vad kan jag säga.. annorlunda. I fredags skulle jag jobba 20-05 men redan klockan tolv började jag känna mig konstig. Fick ont i magen, mådde illa och höll på att svimma. Så jag satte mig ner och ringde alla på hela listan utan framgång. Fick gå klockan två ändå men somnade inte förrän fyra. Skulle upp fyra timmar senare igen & hjälpa syster att flytta till Helsingborg. Det gick förvånansvärt bra. Familjen var samlad igen, för första gången på väldigt länge, och det kändes riktigt bra. På vägen hem sov jag i bilen och några timmar senare blev jag upphämtad av Matilda. Vi satt vid köksbordet, åt persikor, kastade cheeseballs på varandra och skrattade så vi grät. Precis när jag började tänka på att gå hem & lägga mig så ringde Fredrik och började babbla om nån jävla grisfest i Sövde eller Skövde eller vad fan det heter. Så jag tog min baginbox och hoppade in i Fredriks baksäte. Några minuter senare var vi på en väldigt tyst förfest hos Terese kompis. När vi äntligen drog till grisfesten så var det första jag hörde dansbandsmusik, och jag trodde nästan jag skulle avlida. Så jag, Fredrik & Terese åkte hem till Fredrik istället, där Fredriks syster tydligen hade förfest. Det märktes i alla fall inte. Direkt när vi kom innanför dörren kom mamman i huset ner i morgonrock och gav oss en läxa. Så vi gick igen, fjärde gången gillt. Hamnade hos Terese denna gången. Satte oss i hennes runda säng, drack vin och körde "sanning eller konka". Tiden bara flög förbi och vi var inte på Öja förrän halv tre. Slapp i alla fall att betala, men snubblade på en ölflaska på vägen in. Karma. Inne på Öja skakade jag rumpa med Terese i en halvtimme, vinkade till fel människa och blev uppbjuden till dans av Matildas granne. När jag kom ut ur Fredriks bil halv fyra imorse så var jag nära att svimma igen. En stund senare kommer jag i alla fall innanför dörren och ser då att det rinner blod längs hela foten. Jävla ölflaska..

Fattet.

Hej bloggen! Hehe. Sitter i Matildas säng och lökar lite nu. Nädå, eller typ. Jobbade 16-22 och oj vad mycket vi hade att göra. Den nya Wallander-filmen visades tydligen på stortorget och sen tyckte turisterna att det var skoj att komma in till oss och beställa 100 lyxshakes :) Förövrigt så suger livet just nu. Allt är bajs och jag kan inte vänta tills vi kommer här ifrån! Osloooooooooo. Puss!


Last week

Onsdag - Det blev en snabbare stängning med Belinda. Gick förbi Barábar efteråt och hittade Matilda, Sara & Hamed där.
Torsdag - Jobb 12 - 16, därefter fika med Sara & Hamed på Espresso House. Sen skynda hem och laga mat till Rasmus. Paj. Family Guy.
Fredag - Jobb 9 - 16, kallt. Hem till Rasmus, Shutter Island.
Lördag - Hem om & duscha, grillning & fest hos Rasmus, 10 killar & jag. Jobb 00 - 06.30.
Söndag - Sov tre timmar. Träffade Matilda, gick till Åhléns, fikade på Espresso House, sen hem & städa. På kvällen åt jag & Rasmus på Store Thor. Efteråt köpte vi glass på Hemmakväll och såg Vänner innan vi somnade. 
Måndag - Bajsdag, Rasmus tog tåget 06.10 och jag kunde inte sluta böla. Jobb 17 - 00.30, läste ut "tusen strålande solar".
Tisdag, idag - Sitter framför datorn, dricker apelsinjuice, äter dill&gräslök chips och livet känns redan lite bättre än igår. Jobbar 17 - 00.30 idag igen.



                                                            ♥


Framtiden

Söndag. Min sista dag med Rasmus innan han åker in i lumpen. Fy fan. Visst, vi kommer ses nån helg då & då. Men jag vill träffa honom varje dag! Mysa med honom varje kväll! Och sova med honom varje natt.. precis som nu. Därför måste jag komma bort härifrån. Lämna denna hålan och göra något annat. Ystad är fint, men jag är 21 år. Och innerst inne så vet jag att om jag stannar här nu, så kommer jag stanna här resten av livet! Jag jobbar på Max denna månaden ut, sen väntar nya äventyr. En jävla chansning, jag vet, men jag kan inte stanna här en vinter till..

RSS 2.0