Inte alltid lätt.

Någon har tagit av min fil! Inte alltid lätt att bo i ett kollektiv.

Den senaste veckan har varit seg. Känns som att jag börjar ge upp hoppet här i Oslo. Inte bra, inte bra alls. Dessutom kan jag inte prata med Rasmus för han ligger ute i nån jäkla fältvecka. Långdistansförhållande är inte heller så lätt. Mjaa.. det är fanimej tur att jag har min andra soulmate precis bredvid mig ;)



Bild från vår första fest med "den nya familjen"..

Harry Potter ljuger.

Förresten! Jag & Matilda gillar inte Swebus längre. Idag satte dom oss på världens fattigaste extrabuss utan uttag & internet. Så där satt vi i åtta timmar och var nära på att dö av tristess. När vi kom fram till bussterminalen här i Oslo så var vi sjukt trötta och ville verkligen inte kånka på våra feta resväskor ända hem, så Matilda prövade säga "wingardium leviosa" typ fem gånger men ingenting hände! Gissa om hon blev knäckt. Harry Potter ljuger.



Men jag vet att det går över

Denna helgen skulle bli SÅ bra. Bästa på länge. Så blev det inte.

Tog bussen till Ystad torsdagmorgon och var framme på eftermiddagen. Torsdagen var bra, fredagen var bra.. sen vände det fort. Lämnade Ystad klockan två idag, trött och ledsen. Men jag vet att det går över.

Skönt att vara hemma i Oslo igen. Louise har lagt beslag på min säng tills imorgon.. det gillar vi inte. Så jag välkommnar morgondagen!

One



Jag hade glömt hur bra den här låten var.. tills jag hörde den igår.

tjugoandraseptember

Det här har varit en konstig dag, haha. Berättar mer om det en annan gång! Nu ska jag sörpla upp min soppa och hoppa in i duchen.


Gold

Igår hittade vi samlingsplatsen för nerknarkade människor och deras langare här i Oslo, av misstag såklart. Lite spännade såhär i vår arbetslösa vardag.



Idag ska vi gå en lååååång runda & få lite motion. Det behövs! Och så ska jag försöka locka in Matilda i en lite annorlunda butik på Carl Johan, haha. See ya ladaaaah.

papa-paparazzi



Bild från igår. Kajsa, Matilda, jag & Felicia.

Puss på soulmate.



Precis hemkommen från kvällens bravader! Vi hade fest i vår lägenhet med alldeles för mycket folk, men oj vad kul vi hade! Kvällens roligaste var ändå när vi stod nere vid porten och rökte (ja mamma, rökte!) och ett italienskt band ställde sig utanför och spelade musik för oss. Killarna började dansa & sjunga och jag sprang upp för att hämta kameran.. som inte ville fungera. Fan också! Det är i alla fall lätt det sjukaste som har hänt sen vi kom hit. Så jävla kul! Vid tolv drog vi vidare till Luux där en av killarna jobbar. Helt okej ställe, helt okej musik. Nu är jag & darrrrrrrrling hemma. Var sugen på en cheeseburgare, men vårt McDonalds var stängt :( Så nu sitter jag här med chips och dippa. Inte fel det heller! Saaaaaaknar Rasmus..

Headerutveckling



Header 1



Header 2


Header 3


Header 4

In the ghetto

Ny design, like it?

Det blev myskväll igår. Vi såg "Remember me" & åt popcorn, chips, pannkakor och baguetter. Ja, alla i familjen ville ha olika! Familjen är Christians påhitt. "Heeeeej familjen, nån som vill ha en bulle?" Aa, vi har ett gulligt kollektiv.
När halva filmen hade gått så smet jag in på rummet och skypade med Rasmus. Saknar honom så jäkla mycket men samtidigt vill jag inte härifrån, har nog förälskat mig lite i Oslo.
För övrigt så snackade jag med Hassan igår. Han jobbar på ett psykhus, och jag som inte har hittat jobb än frågade såklart om dom behövde hjälp där. Han bara "jaja, du kan få numret till min chef!" Sen började han berätta vad jobbet går ut på, vilka sorts människor som bor där (drogmissbrukare, mördare osv.) och att två tjejer som jobbar där blev misshandlade av en som bor där för några dagar sen. Jag tog inte numret..

Så var det med den saken. Duschen väntar nu, fest ikväll ;) Dags att ladda kameran!



On a cold and grey Oslo mornin'

Tur att det finns hjälpsamma människor!

Fortfarande arbetslös och fy i helvete vad uttråkad jag är! Gick en sväng på Oslo City idag bara för att komma ut en stund. När jag kom tillbaka till vår port träffade jag en tjej som heter Linn och kommer från Malmö. Hon bor i lägenheten ovanför oss och jobbar på Build-A-Bear. Jag berättade om min lilla situation och hon gav mig lite tips och ett telefonnummer. Tur att det finns hjälpsamma människor! Så nu är det väl bara att hoppas. Fredag idag och jag vet inte om jag känner för fest eller myskväll..

Love

Rasmus var här i helgen. Världens underbaraste pojkvän som körde hela vägen hit, köpte med sig mat och betalade dyr parkering. Han fick inte se så mycket av Oslo dock, eftersom vi låg i sängen hela tiden. Vi hann i alla fall med en sväng på Karl Johan, ett dimmigt holmenkollen och kyllingtikka i gettot.



Den här bilden tog Louise igår. Saknar dig redan baby!

Adecco

Oj vad vi har sprungit runt idag! Två möten på Adecco + att vi gick vilse. Haha! Adecco-mötena gick bra. Har dock fått två intervjuer nu innan jag ska bestämma mig för hur jag ska göra. Första intervjun är imorgon och andra intervjun är på fredag. Frågan är bara; hur i helsike ska jag hitta dit? Riktigt illa om jag går vilse eller tar fel buss. Får nog ringa min personliga guide (Sara Back) ikväll och fråga om råd ;) Matilda ska i alla fall jobba på dagis nu de närmsta dagarna, och Louise har redan fått jobb på ett lager. Luften är lite förpestad i vårt rum tack vare det sistnämnda, men gjort är gjort och jag pallar inte ens bry mig längre.

Återigen, wish me good luck! ;)

Äh.

Tisdag. Längtar tills Rasmus kommer hit i helgen. Behöver lite löööööve känner jag. Dessutom är det nästan en månad sen vi träffades! Annars går väl livet i Norge bra, ska bara hitta jobb.. haha.

Internet fungerar fortfarande inte på vårt rum, sjukt störigt! Känns som att allting hade varit mycket lättare då. Äh. Nu ska jag ringa några samtal och hoppas på det bästa. Wish me good luck ;)


Ego Boost

Jag gillar läget i Oslo. Eller rättare sagt, VI gillar läget i Oslo. Jobbsökandet är igång (men vi måste ta tag i det på riktigt på måndag), staden är vacker och människorna är trevliga.

Igår var vi ute en sväng för att kolla utelivet. Det gick så där. På den första festen vi kom till så satt alla med 3D-glasögon, lyssnade på Håkan Hellström och dansade som robotar. På den andra festen så hade dom förvandlat hela lägenheten till ett diskotek så när vi öppnade dörrarna välde det ut rök från rökmaskiner. Det blinkande diskoljuset var ändå pricken över i:et. Tillslut hamnade vi på ett uteställe som påminnde om en countrybar. Inte heller så kul. Sista destinationen blev Burger King där vi köpte världens dyraste cheeseburgare och pratade om världens tråkigaste utekväll.

Imorse käkade vi vår tråkiga havregrynsgröt (Matilda äääääälskar den), sen hade vi högläsning ur Blondinbellas bok "ego boost". Mjapp, så var det med det. Ska lyfta röva från golvet snart och köpa lite korv, haha. Ciao!



Mina roommates & jag

Oslo

Första natten i Oslo är avklarad. Lägenheten är.. inte så fräsch, men vårt rum är jättemysigt. Idag har vi fixat norskt mobilnummer, varit på Skatteverket och packat upp alla grejer. Så nu får vi fan stanna ett tag!

Lägger in lite bilder när internet funkar igen, sitter i en annan byggnad just nu. PUSS!

Just nu..



.. Matilda & jag gillar Swebus, för dom har internet! Wiwiwiwiwiwiwi.

RSS 2.0