Sista dagen i Mars


Wish me good luck!

Vaknade upp till sång imorse. "Vi gratulerar" klingar alltid lika fint i mina öron! Men när jag hade gått igenom presentbrickan så kunde jag inte somna om igen. Så för att fördriva tiden låg jag och spelade sudoku på min nya mobiltelefon. På presentbrickan låg bland annat ett presentkort från Ystads Resebyrå.. London here I come! Annars var det mest smågrejer, inte dåligt det heller såklart!

Just nu sitter jag i min ensamhet och lyssnar på Halo och bloggar lite grann. Jag och Matilda planerade egentligen att vi skulle åka in till Köpenhamn på min födelsedag, gå på Ströget och shoppa lite. Men de planerna förstördes när jag fick ett jobbsamtal, för jobb är inget jag har råd att tacka nej till. Så jag sticker vid halvfemtiden för att läras upp på ett nytt ställe.. nervöst. Wish me good luck!

Ny mobiltelefon

Jag fyller 20 år imorgon. 20 ÅR! Herregud alltså. Familjen kom på middag vid femtiden och stannade i några timmar. Jag fick då bland annat en ny mobiltelefon, en mobiltelefon som dessutom är 7000 gånger bättre än min gamla. Nu knackar Henke på mitt fönster. Hörs imorgon!


Tacos

Malmö idag. Men innan vi kom fram till vår destination så hamnade vi på en loppis i Nöbbelöv. Västra Nöbbelöv var det nog till och med, vad fan är det liksom? Sämsta byn ever skulle jag tro.
I Malmö skulle mamma tvunget till Mobilia och jag hade inte mycket mer val än att följa med. Mobila var proppfullt och jag ville till Entré, men det var antagligen ännu mer belamrat med folk.
Nu är jag hemma igen och väntar på Henrik, Hanne och Tomas.. de kommer över och äter tacos ikväll. Sen tror jag att Henke tvingar mig att se den nya Bond-filmen med honom. Tråkigt, men ibland får man offra sig! Nu ska jag lyfta på rumpan och kasta kallt vatten i ansiktet.. för av någon konstig anledning så har jag varit trött hela dagen..

En lugn fredag

Dagen började med ett besök hos frisören. Nyklippta toppar och slingor kan göra underverk! Efteråt var jag tvungen att inhandla några nödvändigheter och sedan begav jag mig till solariet. Känner mig fortfarande som en blekfis dock! En kvart under lysrören hjälper tydligen inte.
Vid halv fem kom Matilda hit, brun och fin från Egypten. Orättvist. Vi snackade lite innan vi bestämde oss för att sticka till Saluhallen och köpa godis. Och eftersom att Matilda inte hade sett Twilight än och jag fortfarande hade en lånad kopia kvar på mitt rum, så satte vi igång den såklart. Åh mums! Vi dreglade okontrollerat varje gång vi såg Edward Cullen/Robert Pattinson. Helt sjukt att man kan vara så het! Det är nästan äckligt.
Så det har varit en lugn fredag alltså. Likaså blir morgondagen, har en känsla av att alkohol och snor inte går ihop..

#Ooh
Standing by a broken tree,
Her hands are all twisted,
She's pointing at me,
I was damned by light comin,
Over all she spoke with a voice that disrupted the sky,
She said, "Walk on over here to a bit of shade,
I'll wrap you in my arms if only you say
let me sign,
Let me sign"#

"Om jag kunde drömma"

Frös arslet av mig inne i vardagsrummet precis, elementen funkar kanske inte? Mitt rum är dock alltid varmt så jag håller mig nog här inne ikväll.

Tog en sväng om på stan idag.. skulle hämta mina filmer hos Sara. Gick förbi Bokia också och var bara tvungen att köpa Om jag kunde drömma. Hur kan man låta bli? Jag vet visserligen vad som händer men vill ändå läsa ettan innan tvåan, know what I'm saying? Så nu blir det sträckläsning! Godkväll.


Dammråttor

Hade lite ångest när jag vaknade med snorig näsa till vackert väder imorse, så för att kompensera att jag skulle stanna inne hela dagen så tvingade jag mig själv att städa ordentligt i rummet! När jag dammsög under sängen för första gången sedan jag möblerade om i mitt rum 2007 så hittade jag en dammtuss stor som en råtta.. så jävla äckligt. Sorgligt nog så är det det mest spännande som har hänt under hela dagen, patetiskt.
För bara en stund sedan tog jag en varm dusch och åt därefter middag med Emelie och Jimmie som gäster. Men nu sitter jag i mitt rum igen och beundrar utsikten. Åh, om det bara kunde se ut såhär alltid!

Feber

Vid femtiden igår så började jag känna mig lite konstig. Några minuter senare låg jag under täcket med feber. Sjuk igen alltså! Men redan nu mår jag mycket bättre.
När jag drog mig upp ur sängen för att göra frukost imorse så smakade jag på dippan i kylskåpet och blev skitsugen på chips. Och om man är sugen på chips så är man nog inte dödssjuk!
Nu sitter jag i sängen och funderar på vad jag ska göra idag. Antagligen stannar jag här hela dagen med en film i dvd:n och en kopp varm choklad i handen. Lika bra att bli frisk med en gång!





Heta blickar

Glömde skriva igår. Var slutade jag? Jo, Robinson.. det var väl helt okej, men om det inte blir bättre så tänker jag inte fortsätta titta. Efter Robinson gick jag hem till Henke som hade några kompisar på besök, så jag hamnade framför teven igen och tittade på Clueless tills jag somnade.
När jag kom hem igår så var Linn, Daniel och William fortfarande kvar. Det blev lite snack innan de begav sig hem till Malmö igen. Sen bestämde jag mig för att läsa ut Jenna Jamesons Att älska som en porrstjärna, men ångrade mig när jag hade två kapitel kvar. Jag vill inte att den ska ta slut! Efter middagen som bestod av kyckling och hasselbackspotatis så borde jag ha städat mitt rum, men satte igång Twilight istället. Den där Rob Pattinson vet verkligen vad han gör, hetare blickar får man leta efter! Nu är jag besatt och måste börja läsa böckerna också, fan!

17

Mötte Henke, Ted & Amandus på triangeln igår kväll, de skulle ha pizza. Fetknoppar! När vi sen kom hem så stod Jonas utanför dörren och väntade, och inte långt därefter stod även Paue & Maria där. När alla hade tryckt ihop sig framför teven så blev det När lammen tystnar. Sen var det dags att lämna verkligheten och inta drömmarnas land. Tidigt imorse så traskade jag hem igen för att göra mig i ordning, men jag hade såklart sett fel på tiden! Typiskt.

Nu har jag och Linn precis bakat kladdkaka till ikväll, snygg som fan blev den! Och snart ska jag fixa förrätten. Trerättersmiddag idag alltså, tjusigt ska det vara! Linns idé såklart.
Ikväll har jag inga planer alls, men jag funderar på att bänka mig framför teven och se premiären av Robinson. Eller?



Kameran är ju i Egypten så dagens inlägg får prydas med gamla bilder..

Nu är det dags att banta!

Sommaren börjar närma sig och jag behöver bli av med några kilon. För i sommar går det inte att dölja sina extrakilon i stora tröjor och jeans.
Så dagen började med ännu en strandpromenad, men utan mat i magen så blev jag trött efter en halvtimme! Fick en flashback på mig och Matilda i högstadiet och 20 minuter senare var jag hemma. Satte jag mig vid datorn för att äta frukost och kolla upp kurser på Malmö Högskolas hemsida. En Coyote Ugly-film senare, och nu sitter jag här igen. Ska jag bara snygga till mig lite och sen hamnar jag väl hos Henke. Hoppas att ni får en trevlig kväll!

Strandpromenad

Sov länge idag, sen blev det en stor frukost och lite ångest på det. Men det fina vädret fick mig på andra tankar och jag begav mig ut på en liten promenad! Jag hamnade på stranden och satte mig på en liten motorbåt för att vila mina otränade ben en stund, ringde Henke för att prata om helgens planer. Planerna är inte färdiga än, men om jag får bestämma så blir det bio! Nu har jag en tallrik köttfärsås och spaghetti som väntar på mig, laaaaater.


DonkiDonk

Hemma från Malmö, skööööönt. Nu ska jag få sova i min egen säng, och förhoppningsvis inte bli väckt av en bebis kl. 5.00 på morgonen!
Idag blev det chokladpannkakor, babysim och sol i ansiktet innan jag åkte hem till Ystad igen. Hemma i Ystad blev det efterlängtad McDonald's mat och därefter kom en viss Matilda förbi och lånade min kamera, den ska ut på äventyr i Egypten. Hejdå på er lyckostar!

Telefonförsäljning är inte min grej..

Tisdag och jag mår piss efter kvällens jobb. Det var meningen att jag skulle provjobba måndag, tisdag och onsdag men jag tänker fanimej inte gå dit imorgon! Visst, jag har en bra telefonröst och verkar kunna sälja hyfsat bra MEN jag klarar definitivt inte av att ta den där skiten som alla människor i den andra änden av luren ger en. Så lyssna nu gott folk; var aldrig otrevlig mot en telefonförsäljare, de gör bara sitt jobb! Ett ganska pissigt jobb, men ändå.
Jag har i alla fall lärt mig en läxa; telefonförsäljning är inte min grej..

Packning

Åker in till Malmö med 16.08 tåget. Har försökt göra packningen så liten som möjligt men det är svårt när man ska stanna i flera dagar.

Satt och tråkade i soffan när Sara kom förbi igår kväll. Det blev Miami Ink och Wipeout innan hon begav sig hem igen. Trevlans!

Nu ska jag fortsätta packa. Det blev ett kort inlägg idag, men jag skriver mer imorgon :)

Sunday

Gårkvällen blev en blandning av både hemmakväll och partykväll. Jag och Matilda gjorde oss i ordning inför Öja hemma hos min syster och sen tog vi en taxi med Ismael & co.
Hemma hos systeryster så tittade vi på Melodifestivalen och drack vin, diskuterade gamla filmer och åt chips. När vinet hade börjat verka och vi kände oss klara så tog vi som sagt en taxi till Öja. Där var smockfullt! Kvällen bjöd på en hel del tequila, dans och pussar. När jag vaknade i morse så var jag fortfarande full.. den där tequilan höll verkligen i sig! Nu är jag dock nykter och utan bakfylla, känns bra.
På vägen hem från Henke så gick jag in om på turkaffären vid Hamngatan och blev chockad när jag såg att dom hade gjort om i lokalen. Det var verkligen på tiden! Den där affären har sett likadan ut i minst 15 år, galet ju. När jag kom ut på gatan igen så stötte jag på Axel. Jag kände mig inte speciellt fräsch med mitt utsmetade smink och ruffsiga hår och gick därifrån en smula skamsen.
Nu sitter jag i min lilla soffa med laptopen i knät och funderar på vad jag ska göra härnäst. Ta en dusch kanske..

Matilda & jag på Öja inatt

Hemmakväll eller partykväll?

Har precis kommit hem från Malmö. Brunchen hos syster var god! Smörgåsar, bacon, ägg, prinskorvar, pannkakor och en massa annat gott fanns på bordet. En bra blandning kan jag tycka!

Final i Melodifestivalen ikväll. Jag som har missat alla deltävlingarna (med flit) har ingen aning om vem som suger och vem som duger, höhö. Äee, ärligt talat så är jag fortfarande besviken på förra årets svenska vinnare.. "transan", "pannan" eller vad fan man nu vill kalla henne, Charlotte Perelli heter hon i alla fall. Sanna skulle ju lätt ha vunnit med Empty Room!
Kvällen är fortfarande oklar.. Matilda ringde för en stund sedan och tyckte att vi skulle sticka till Öja, men jag vet inte om jag håller med. Jag känner för att titta på Melodifestivalen och äta chips hos syster nr 2! Mm, så blir det nog.


Brad Pitt

Var precis på Hemköp och inhandlade lite skit. Nu är det alltså helg igen, skönt.. då är det inte bara jag som är ledig! Eller "ledig". Just nu sitter jag och tittar på Oprah, Brad Pitt är med idag. Åh, den där Brad Pitt alltså! Honom har jag varit kär i sedan jag var 9 år. En förälskelse som aldrig släpper taget, förlåt Henke.
Idag tar mamma med sig William hem! Det ska bli mysigt att ha en bebis i huset. Världens sötaste bebis dessutom! Och imorgon blir det brunch hos storasyster i Malmö. Annars händer det nog inte mycket i helgen, vi får se. Arrivederci!

Solsken

Jag & Matilda har spenderat halva dagen på stan idag. Riktigt jävla skönt alltså! Solen sken också, inte illa. Så nu har jag beställt tid hos frisören, köpt present till storasyster som fyller 27 i helgen och ätit en massa skräpmat åter igen.

         

Lövbit

Idag gick jag upp ur sängen lite tidigare för en gångs skull. Träffade Matilda för att gå en runda på stan. Jag skulle beställa tid hos frisören, men "mitt" ställe var stängt idag. Får ta det imorgon istället! Väl på stan hittade Matilda världens STÖRSTA solbrillor och jag fann ett par vårskor på H&M. (Kan inte våren komma snart?) Efter några turer på stan så blev vi vrålhungriga och bestämde oss för att för en gångs skull inte äta på Sibylla. Vi hamnade på vår vän Saras gatukök och beställde något som hette Lövbit. Åh, vad gott! Nu ska jag packa ihop lite saker som jag ska ha med mig till Henke ikväll, sen blir det en kvällsrunda med Matilda.

PS. En kille från England har döpt sin gitarr efter mig, hur coolt är inte det?

Stackars Rosing

I brist på annat att göra så sitter jag och tittar på Den rätte för Rosing. Jag såg ju det första avsnittet av ren nyfikenhet, men det andra sket jag totalt i.. nu sitter jag alltså här igen. Men jag säger bara; stackars Rosing! Den ända som verkligen verkar vara intresserad av henne är Hugo, men å andra sidan så är han nog bara en kåt nittonåring. De andra killarna skiter totalt i henne och säger saker som "hon duger för en helg", "hon är inte smart" och "jag tänker fan inte köpa någon present till henne". Det är alltså bara en av killarna som inte beter sig som en skitstövel! Och den killen är nästan lika gammal som hennes äldsta dotter. Usch och fy! Stackars Rosing.

Åh, mums!



B-B-Buss

Sitter i storasysters lägenhet i Malmö. Teven är igång och jag hittar inte kontrollen, måste byta kanal innan jag dör! Jag klarar inte av Rachel Ray.

Så ja.

Intervju idag. Ska ta bussen till centralen vid två, sen blir det några bussturer till och därefter är jag förhoppningsvis framme. Är rädd att jag inte ska hitta! Äh.
Innan jag åker hem igen så träffar jag nog Henke en stund också. Fan vad mycket Malmö det har blivit på sista tiden, jag blir fattig av alla tågresor alltså! Nä, nu får jag börja göra mig i ordning tror jag.. det är mycket som ska göras innan jag ska iväg.

Leksaksbil

Sitter i soffan med gårdagens kläder på mig och funderar på att ta en dusch. Men näeeeee, det orkar jag fan-ta-mig inte.. ge mig ett badkar någon!

Kvällen igår var.. vad ska jag säga? Annorlunda. Efter en snabb tur på stan i jakt på ett par nya leggings så åkte jag och mina systrar till Nybrostrand där vi hälsade på Mia och hennes nyfödde. Några timmar senare satt jag vid Henkes matbord och drack vin med de andra dårarna som skulle fira 100 dagars. När grannarna hade klagat på ljudnivån för femte gången så gav vi upp & stack till Bar.Á.Bar istället! Jag som är lite V.I.P tänkte utnyttja min position och komma in gratis, men de där reglerna gällde tydligen inte igår.. dålig stil. Efter en snabb titt i spegeln hamnade vi på dansgolvet och jag är ganska säker på att jag dansade bort typ 1 miljard kalorier, det ni! När kvällen var slut hade jag lyckats bli fotograferad av både miloo.se och Ystads Allehanda, jag hade lyckats få en cosmopolitan med alldeles för mycket sprit i och min fot hade lyckats bli misshandlad av en högklackad sko. Vid halv tre tog jag & Henke våra jackor, lämnade Bar.Á.Bar, gick till ett gatukök och köpte pommes dränkta i ketchup. Sen blev det sängdags! Men efter fyra timmars sömn vaknade jag och var uttråkad.. jag satte igång teven och tvingade mig själv att titta på tv-shop (det ända som visades på tv förrutom barnprogram). Några timmar senare vaknade Henke till liv och inte långt därefter så var frukosten på gång. När magarna var fulla slängde vi oss i sängen igen. Henke underhöll sig med att köra en leksaksbil fram och tillbaka över min rumpa, och jag försökte lösa en rubukskub. Helt plötsligt var klockan tre och det var dags för Henke & Ted att ta tåget till Malmö och dags för mig att gå hem!

Så nu är jag hemma igen och försöker komma på vad jag ska göra ikväll. Just nu lutar det åt film & godis eller godis & film. PUSS!

100 dagar

Jag kan inte fatta att det har gått så snabbt! Snart är det ett år sedan jag tog studenten. Och nu är det dags för årets studenter att fira att det bara är 100 dagar kvar. Förra året hölls festen på Öja, men detta året är det Bar.Á.Bar som gäller.
Det blir inget fotograferande för mig i helgen, Alex har inte hört av sig sedan jag terroriserade honom förra gången.. (men förhoppningsvis är det inte därför!) Det betyder i alla fall att det blir fest hos Henke & Ted för min del, och därefter hamnar vi nog på Bar.Á.Bar vi också.

Så här såg mitt 100 dagars firande ut;


Bullar & Drömmar

Jag lekte hemmafru och bakade bullar igår. De blev fina och jag blev nöjd! På kvällen mötte jag upp Matilda och tog ännu en kvällspromenad. Efter en liten runda runt stan så satte vi oss på en kall bänk vid den konstgjorda isbanan. Vi satt och snackade tills vi var stela av kyla, sen var det dags att gå hem.

Imorse vaknade jag genomsvettig och mitt hjärta dunkade hårt som fan i bröstet. Varför har jag alltid de värsta mardrömmarna när jag sover ensam? Flera timmar in på dagen så kunde jag fortfarande inte få bort den där drömmen från näthinnan! Usch.

Nu väntar jag på att Henke ska hämta upp mig, sen blir det Scrubs och popcorn.

Sista säsongen

Fick reda på att de ska göra (har gjort?) en sista säsong av The Hills. Säsong 5 blir alltså den sista säsongen! Tråkigt.

Titta och njut..



Trelleborg

Hemma igen. Mässan var tråkig! Jag & Matilda gav det en chans ändå och gick runt där i en kvart innan vi letade upp ett Sibylla. När vi hade tryckt i oss lite mat så gick vi in på ett köpcentrum rakt över gatan och shoppade loss lite istället. Matilda hittade en klänning och jag en kjol. Några saker till och sen var vi nöjda! På bussen hem tog Matilda upp Ismaels Ipod och gav mig den ena hörluren.. det blev gangstamusik hela vägen hem. Därför ska jag lyssna i sönder Broken Strings nu, sen blir det kvällspromenad igen.

Vårstädning

Jepp, jag har städat igen. Ganska ordentligt denna gången! Så jag hoppas att det håller sig snyggt lite längre nu. Har funderat på att möblera om i mitt rum också.. jag behöver lite förändring, men det får bli lite senare i veckan i så fall! Imorgon ska jag & Matilda in till Trelleborg på någon sorts mässa tror jag. Det kan ju bli trevligt :) Och ikväll blir det nog en kvällspromenad med, än en gång, Matilda.

            

1 - Mars - 2009

Då var det Mars igen, min månad. Förhoppningsvis blir det en bra månad på alla sätt och vis! Förhoppningsvis.. men antagligen inte.

Fotade på Bar.Á.Bar inatt och det gick väl sådär. Hade megaproblem med kameran och fick ringa Alexander 100 gånger, stackare. Men när jag väl hade fått rätt på alla inställningarna så gick det bra! Det var många som ville vara med på bild och många som var ovanligt trevliga.
Innan Bar.Á.Bar stack jag och Matilda hem till Sara och hade det mysigt i hennes lilla lägenhet. Vi drack vin och lyssnade på lite musik.. mellan konversationerna slängde jag ett öga på Rocksystrar som stod på muteläge. Vid elvatiden blev Matilda upphämtad och åkte iväg till Trelleborg för att festa vidare och jag satt kvar med Kim vid min sida. Vi planerade vår framtida klassfest i sommar och babblade på tills jag också skulle iväg, Bar.Á.Bar was waiting. Fyra missade samtal senare var jag färdig och mötte upp Henke vid ÖP-skolan, han var sur och trött och jag låg fortfarande på topp! Det visade sig vara en jobbig kombination så när jag satte mig vid datorn för att lägga in bilderna gick han och lade sig. Jag blev inte speciellt förvånad när jag kom in några minuter senare och såg att han sov. Jag somnade inte långt därefter och vaknade några timmar senare utan en baksmälla, ett mirakel!

Nu ska jag öppna en påse med cheez ballz och bläddra fram något bra på tv. Ciao!

RSS 2.0