GRATTIS MATILDA!

Detta blogginlägget tillägnar jag min BFF Matilda! Hon fyller nämligen 20 år idag. Därför måste jag ju berätta några legendariska Janni&Matilda-historier.

Vår vänskap började när vi gick i trean på lågstadiet. Vi gillade faktiskt inte varandra back then, men det förändrades ett år senare och sen dess har vi varit oskiljaktiga. 

På mellanstadiet låg vi oftast på golvet i mitt rum och spelade in band. Vi lyssnade på N*sync, analyserade bandmedlemmarna och åt lösgodis. Självklart sjöng vi också tills vi fick ont i halsen och skrattade tills vi kissade på oss!

Jag kommer ihåg en gång då vi sprang runt i mina grannars trädgårdar (bara för att vi inte fick) och helt plötsligt så fastnade Matilda i ett staket. Jag fick panik och började dra och slita i henne samtidigt som hon skrattade så hon grät. Efteråt fick jag skjutsa henne hem på min slitna cykel, kommer du ihåg varför Matilda?

När jag var tretton år skiljdes mina föräldrar och Matilda var den första jag ringde. Hon var också den första som fick mig att skratta igen. 
Ett år senare hängde vi i fönstret på min nya lägenhet med så mycket vatten i flabben att vi höll på att spricka. Och den som skrattade först förlorade! Det körde vi med ganska länge. Sen tröttnade vi väl på att spruta ut vatten ur näsan..

På gymnasiet förändrades det mesta. Galna fester blev vardagsmat och killar började inkräkta på vårt revir, men vi håller fortfarande ihop. En lite mer sliten vänskap än innan, men förhoppningsvis en vänskap som kommer att hålla livet ut!

Vad kan jag säga? AJ LAV JO <3



"Har du pissat på dig eller?"

Sitter och gäspar samtidigt som jag lyssnar på Fireflies och bloggar. Dagen blev inte så stressig som jag trodde. Positivt antar jag.. men jag blev mobbad som aldrig förr. Hade ett skavsår på halsen som misstolkades som ett sugmärke, och tydligen var det fruktansvärt roligt! Varför förstår jag inte. Lite senare gick Tobbe förbi och sa "har du pissat på dig eller?". Tittade ner och såg att jag hade spillt olja över hela benet. Inte min dag!
Efter jobbet så krängde jag lite potatisgratäng innan jag gick hem till mitt stökiga rum och nu sitter jag alltså här. Måste gå och lägga mig snart om jag ska komma upp imorgon! Vaccination och jobb står på schemat.



                                                        Stök.

Ace of Base

Igår. Kvällen började hos Matilda där hela hennes mysiga släkt befann sig. Det var 20-års kalas förstås! En stund senare hamnade vi i Josses nya lya. Hon hade förfest med lite härliga människor. När vi drog vidare till BarÁBar så var där folktomt men vi placerade oss på dansgolvet ändå, för vem bryr sig när 80-tals musik dånar ur högtalarna? Ja, det var 80-tals tema igår och det är ju sjukt svårt att inte dansa till sån musik! Så jag dansade till några av mina favoriter och hade en allmänt bra kväll. Vid halv tre fick jag följe hem och satt ute på trappan och pratade med denne tills jag höll på att avlida av köld. När jag kom in i värmen upptäckte jag att jag hade tappat mitt favoritarmband nån gång under kvällen. Fan. Och innan jag hoppade ner i sängen så fick jag ett blinkade sms där det stod VIRUS från ett okänt nummer. Haha, ska kolla upp det nu! Nä.. dags att käka lite kanske? Julskyltning idag och jag jobbar heeeeeela dagen. Jo men jippie!



                                                Jag & plastsyster



                                                         Hihi



                                  Sällan hon sitter med den i handen?



                                                 Josse & Louise



                                                       Dance!


Svensk sommar när den är som bäst!

Har lite bråttom nu. Ska ner till stan om en stund och tömma systembolaget innan jag börjar jobba. Jobbar till fem och sen blir det snabba puckar om planerna för kvällen ska gå i lås. Men det ska nog gå bra! Ni får nöja er med en gammal bild idag, från 2006 tillochmed. 17 år gammal var man då, det var tider det! Haha.


                               
                               Svensk sommar när den är som bäst!


Nattstädning?

Hemma. Var på dåligt humör när jag gick till jobbet men nu är det på topp igen! Tur att man har så härliga arbetskamrater :) Efter lite jobb så gick jag hem till syster och tittade på Idol. Vi pratade mest dock. Jag köpte såklart med mig ett vinterchoklad.. och åt nästan hela själv! Hehe. När det var en halvtimme kvar till midnatt så pallrade jag mitt feta arsle till jobbet igen. Stod utanför och snackade med Louise, Josse och Erika en stund innan Erika skjutsade mig hem.

Tänkte hoppa i säng snart, men jag är inte trött! Har inte städat än. Nattstädning kanske skulle vara något för mig?

Grå



Fredag.. varför känns det inte så? Sov extremt dåligt inatt och dog nästan när mobilen ringde klockan nio imorse. Men jag somnade om och gick upp halv ett istället. 

Ska snart iväg och jobba några timmar, sen hamnar jag väl hos syster och ser idol. Fan vad jag känner mig grå idag! Både på insidan och utsidan.




Ny design

Är inte helt säker på min nya design! Den känns lite innestängd. Kanske borde byta bakgrundsfärg? Men nu är i alla fall det där rosa och oskyldiga borta.

Jag tyckte att det var dags för en förändring nu när bloggen snart fyller ett år och det var ju lika bra att göra något drastiskt! Är ganska nöjd nu när jag tänker efter.

Wait your turn


Tog en tur på stan med Matilda idag. Köpte lite snoddar (eftersom att alla mina - på något mystiskt sätt - har försvunnit!) och ett vitt linne. Dessutom hittade jag en fin julklapp som en av mina systrar ska få. Lika bra att börja nu..

Förövrigt så befinner jag mig i den tidpunkten på månaden då jag blir en helt annan människa. En människa som blir lätt irriterad, lätt gråtfärdig, lite deprimerad och med en fet värk i magen. Men den här låten gör det lite lättare.


P-piller?

Jag hade en riktig fuldag idag. Därför var det extra kul när en kund tyckte att jag var fin i håret!
När jag kom hem satt mamma, Stefan, syster och mormor & morfar vid matbordet och åt middag. Jag joinade såklart.. är aldrig svår på mat. När de äldre hade gått så flöt samtalet in på p-piller, abort och missfall. Känsliga ämnen som vi sällan diskuterar i vår familj, pryda jävlar. Jag fick i alla fall reda på en hel del intressanta saker och funderar starkt på att sluta med p-piller.

Den där ringen.

Hade riktigt konstiga drömmar inatt. Som tur var försvann dom när larmet på mobilen gick halv tolv "imorse". Undrar hur länge jag hade sovit om jag inte hade ställt något larm? Läskig tanke.
Hällde upp ett glas proviva och satte mig vid datorn för att nörda. Gick in på Kenzas blogg och dog av avund när jag såg att hon hade köpt den där ringen jag så gärna ville ha! Orättvist.

Nu funderar jag på att ta tag i städningen så att jag kan lägga ut min nya matta. Får se om jag orkar. Sen blir det jobb i några timmar. Ciao!


Marabou <3

Det slutade aldrig att regna igår, så jag tog en sväng på H&M innan jobbet idag för att stilla shoppingsuget en aning. Det blev två tröjor och ett snyggt nagellack!
Nu sitter jag framför datorn och lyssnar på den här låten samtidigt som jag mumsar på Marabous vinterchoklad.. jag har nog blivit beroende!

Äe, nu ska jag slänga mig på soffan och glo på teve innan jag deckar. Pous!


Black

Bion igår var sjuk. Stötte på Josefin och hennes kompis på vägen in. En stund senare kom Kristina in genom dörren. Alla vill se New Moon! Salongen var full när filmen började rulla och ljusen släcktes. Filmen var bra, alldeles utmärkt.. men det bästa var Jacob Black! Matilda och jag började fnittra varje gång han kom upp på bioduken. Stekhet. Log som ett fån hela vägen hem och sov riktigt gott inatt!

Nu sitter jag framför datorn och lyssnar på Daniel Bedingfield. Ska snart göra i ordning en sen frukost innan jag kletar på lite smink i ansiktet. Om det slutar regna så blir det nog en tur på stan med Matilda.. är fruktansvärt shoppingsugen! Det här kommer nog bli en bra måndag.


New Moon

Somnade till en gammal Beck-film på tv4+ igår och sov som en stock ända tills Staffan ringde och väckte mig imorse. Jobb i tre timmar, mellan pommes och en proviva på vägen hem. Nu sitter jag framför den stationära datorn i hallen och känner mig allmänt seg. Mormor ringde precis och sa åt mig att ta det lugnt nu när jag är sjuk. Hon är så söt min mormor. Men hon behöver inte oroa sig, för ikväll ska jag bara mysa i en biosalong med Matilda. Och med New Moon på duken och popcorn i flabben så blir det nog en bra kväll. Ciao!


Seg lördag

Blev väckt tre gånger inatt. Inte en, inte två. Nä, TRE gånger! Många som tänker på mig på fyllan?

Efter jobbet så slängde jag i mig en portion med heta-räkor framför The Hills. Och maten var nästan lika mumsig som Brody Jenner! (Jag är singel, jag får lov att dregla!) Mätt som en gnu blev jag och stannade i soffan framför teven. Hittade det nya vinterchokladet från Marabou på bordet och kunde inte låta bli. Fan vad det luktade jul! Gott var det också.

Annars händer det inte mycket ikväll, penicillinen hindrar mig. Men det kliar i fingrarna så festsugen jag är!

                                                       Heta räkor.

Kiwi & hår

Jag känner mig stressad! Vet inte varför. Har inte jobbat sen i måndags. Kanske därför.

Ikväll har jag tittat på Idol och ätit daimtårta med Matilda. Jag överlämnade även mitt hår i hennes händer. Scary! Men det blav ganska bra måste jag säga. Nu ska jag hoppa i säng, jubb imorgon.



Halsfluss

Det var fanimej halsfluss! Sug. Nu har jag i alla fall fått penicillin (det stavas så va?) och jag känner mig redan bättre.. men inte bra nog för att lämna sängen. Mer nyheter än så har jag inte! Hoppas att helgen blir bättre.

Plåster på såren

Har precis sett ett väldigt intressant avsnitt av Oprah. Är glad att jag har en skön säng för jag kommer att spendera ännu en dag här. Trodde att jag låg i sängen hela dagen i söndags bara för att jag var bakfull, men SÅ mycket hade jag faktiskt inte druckit.. nä, jag började nog bli sjuk redan då. Hoppas att det inte är halsfluss bara! Nåja. Ska försöka få i mig lite soppa nu.



Som plåster på såren fick jag hem ett paket härifrån. (Klicka på bilden för att komma till hemsidan).

Ett erkännande

Jag blir arg när jag inte får som jag vill. Jag vet, det är patetiskt. Jag försöker intala mig själv att jag ändå inte är lika jobbig som när jag var liten. Att jag har lärt mig att kontrollera mina känslor. Men det är nog en lögn. Bara för att jag inte lägger mig ner på golvet och börjar skrika och gråta så betyder det inte att jag blir mindre arg. Varför jag kom att tänka på detta nu kan jag inte berätta. Det är ganska pinsamt faktiskt..

Igår låg jag i sängen hela dagen, men jag var inte mindre aktiv för det. Jag snackade i telefon, läste i en bok, shoppade över internet och bokade biljetter till New Moon på söndag.

Nu - jobb.

Telephone



Fredrik rekommenderade den här låten till mig och nu är jag kär.

Min lördag

Det blev snabba puckar igår. Sprang förbi Systembolaget innan jag började jobba vid två. Slutade klockan åtta och stressade hem i regnet. Av med kläderna och in i duschen. Skjuts till Josse där Louise C och Linn befann sig. Vin, konstiga samtalsämnen och bra musik. In på Donna där jag INTE shottade, för det behövdes minsann inte. Vidare till BarÁBar där min kjol gick sönder. Dansade tills lamporna tändes och sen traskade vi till vårt älskade Max där jag nöjde mig med en nyttig smoothie, youknowwhatImean?! När vi hade drygat oss på Max (och jag hade kastat min tomma smoothieflaska på Staffan) så gick vi hem. Bra kväll, men självklart glömde jag kameran!

Blä.

Har sovit extremt dåligt inatt. Vet inte hur länge jag låg och vred mig. Hörde i alla fall när posten trillade in genom brevinkastet, det är fan illa. Några timmar senare var det bara att bita ihop och gå till jobbet. Men det blev en hyfsat lugn dag med chefen och Erika. Slutade kl. 17.00 och tänkte sticka till systembolaget innan jag insåg att det regnade. Blä. Får gå förbi där imorgon istället..

Är inte säker på hur kvällen ser ut. Josse ville hitta på något.. typ ta en drink någonstans. Äh, vi får se! Hoppas att ni får en härlig fredagkväll i alla fall :)


Misslyckad

Jobb. Idag har jag lyckats skära mig på en kartong, klämma mig i en dörr och bränna mig på grillen. Dessutom har jag fortfarande träningsvärk i armarna sen kickboxningen i tisdags. Känner mig fruktansvärt misslyckad. Men det är ganska svårt att inte skratta åt det!

Beställde en resa till Thailand innan jobbet idag. Två veckor i Mars, ge mig nu!

Nu ska jag hoppa i säng och förhoppningvis vakna lite mindre klumpig imorgon. Men det bådar inte gott.. fredagen den trettonde är ju inte ett lyckodatum precis.

Why

Sitter och tittar på So you think you can dance och kom plötsligt på hur tårögd jag blev när Allison och Ivan dansade till Annie Lennox låt Why. Försökte hitta klippet på YouTube men ljudet var borttaget på allihopa. Sugigt.

Förövrigt så har jag städat, jobbat och handlat lite mat. Inte illa för en onsdag.


"Jag blev anfådd av att sjunga"

Vaknade sent, som vanligt. Mötte upp Matilda för att ta en burgare på Max innan hon drog med mig på kickboxning. Öäh, känns verkligen att jag inte har tränat på ett bra tag! Dags att ta tag i det kanske. Så nu ligger jag utslagen här i sängen och tittar på Biggest Loser.
På väg till träningen så sjöng Matilda på en egenkomponerad låt. 30 sekunder senare slutade hon och lät lite besviken när hon sa "jag blev anfådd av att sjunga". Skönt att jag inte är den enda som är otränad!

Soulmate

En rutten banan på bordet, Män som hatar kvinnor på golvet, påskris i papperskorgen - jag måste städa. Istället ligger jag under täcket med laptopen på magen.
Har precis pratat med Matilda i telefon. Berättade om helgens skandaler och annat skit. Hon ligger under täcket precis som jag. Soulmate.

Farsdag idag. Jag och systrarna har hälsat på papi på landet. Eftersom att jag gick upp fem minuter innan vi åkte så fick jag skippa frukosten och äta middag direkt. Det funkar!


I fredags


Ellinor, har jag dilldippa i ansiktet?

Jag börjar bli sjuk. Igen. Sjukt onödigt. Det är något fel på mitt immunförsvar, seriöst. Det är därför mamma tjatar på mig att jag måste ta den där jäkla vaccinationssprutan. Jag vill inte. Jag erkänner, jag är rädd. Jag vill inte gå baklänges i resten av mitt liv. Linn mobbar mig något extremt.. men det är väl det storasystrar är till för? Äsch.

Har precis kommit hem från ett kort nattpass. Fick en sjukt konstig fråga idag.
En smått berusad kille beställde ett orginalmål med plusmeny. Jag ställde fram muggen upp och ner, som vanligt. Killen tittar ner på muggen.
- Kan du få in den där i munnen?
Jag började skratta lite och försökte komma på ett bra svar.
- Jag vet inte. Jag har inte prövat.
Han stod tyst en stund.
- Kolla på mig nu.
Jag tittar upp och ser killen försöka stoppa in hela muggen i munnen.
- Tror du att jag hade blivit en bra bög?

Vad fan ska man svara på det?


Sanningen är ful

Urk på denna dagen. Ful och äcklig är den! Hade ganska kul igår dock. Jag hade sjukt bra flyt ända tills kvällen tog slut. Som jag skrev till Staffan innan idag "Inte nog med att jag blev dissad igår, jag skulle ju tvunget ringa mitt ex också. Och sen spydde jag på golvet." Där har ni den nakna sanningen. Den är inte snygg, men det är sällan sanningen är det.
Sen blir det ju inte bättre av att Staffan smygfotar mig när jag minst anar det. Jävla mobilkameror! Nä nu ska jag sluta vara bitter och drunkna i någonting.

Det är ganska kul att alla i min familj vet om att jag har en blogg, men ingen läser den. Dom är tydligen inte så intresserade av mitt liv. Om dom bara visste..



Josse & jag på BarÁBar inatt.

Att glömma kameran..

.. har jag tydligen blivit expert på. Måste skärpa mig! En blogg blir ju faktiskt mycket roligare med bilder. Ikväll ska jag hem till Josse & Erika. Dom har förfest innan BarÁBar - som jag faktiskt inte är så sugen på. Vi får se hur kvällen utvecklas. Förfesten är ju nästan alltid roligast ändå. Och den här gången ska jag inte glömma kameran! Smack.

Vov Vov

Dagen har inte varit speciellt givande. Har hängt med Matilda och snackat en massa strunt. Men vi hade faktiskt en väldigt intressant konversation på msn igår, synd att jag inte sparade den. Då hade ni förstått hur djupa vi egentligen är! Haha.

Just nu sitter jag i soffan med en cider i handen. Åt precis middag med mami, Stefan, Linn och William. William sa "vov vov" varje gång han tittade på mig. Jag ser tydligen ut som en hund.



Morning after dark

Jag hatar:

- att jag rodnar varje gång jag får en komplimang
- att jag har glömt bort hur man flörtar
- att jag bara kan skratta när jag tycker något är roligt
- att jag bor i en stad där alla vet allt om alla
- och att jag inte vågar ta fler risker

Fan vad personligt det här blev.. nu känner jag mig naken.

Ta det inte personligt.

Jag har lyckats vända på dygnet totalt. Därför har jag slutat räkna hur många timmar jag sover om nätterna. För just nu sover jag precis närsomhelst och varsomhelst, det är liksom inte lönt att försöka se ett mönster i det. Nu är jag uppe i alla fall!

I söndags jobbade jag tills jag slutade, för det brukar man göra. Efteråt kom Matilda över med en Noblesse-ask och så tittade vi på en töntig serie i några timmar. Igår jobbade jag också, fast tre timmar räknas nästan inte! Efter jobbet så skyndade jag hem och gjorde mig i ordning inför Eriks måndagsfest. Josse & Erik hämtade mig runt niotiden och vi var framme i Simrishamn runt tio. När jag gick ur bilen hängde ett par trosor runt foten på mig. Josses kommentar; "Ojdå, jag måste nog städa bilen." Haha.
Festen hade inte många medlemmar, men det var trevligt ändå. Det blev bråk om musiken när bossen och jag ville lyssna på världens bästa R&B-skiva och killarna ville lyssna på Guns N' Roses. Skandal!
Imorse vaknade jag till Kvarteret Skatan och en tallrik med Chili con carne. Helt okej. Några timmar senare följde jag med Josse och kocken till Brantevik för att städa några rum innan jag började jobba själv. Nu är jag ledig i tre dagar.. och jag kan inte bestämma mig för om jag gillar det eller inte.

Hairspray

I brist på annat att göra igårkväll så drog jag fram den dammiga locktången och satte igång en säsong av vänner. När håret var frädiglockat så gick jag till jobbet (två timmar tidigare) och snackade hemlisar med Josse/Bossen. Josse trodde jag skulle få ragg med min snygga frisyr, Ogge tyckte att jag såg ut som en kändis - jag var nöjd. När klockan närmade sig tre så började stället fyllas och vi förberedde oss inför rushen. Halv sex imorse låg jag i sängen bara för att gå upp tre timmar senare. Nu är jag i alla fall hemma, och är inte ett dugg trött! Bra, för nu kommer Harry på besök.


RSS 2.0